Burgemeester Sharon Dijksma test net voor uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen positief op corona

© Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft corona. Ze benadrukt dat haar stem voor de gemeenteraadsverkiezingen niet verloren gaat. "Gelukkig kun je iemand machtigen die voor jou stemt, wat ik ook heb gedaan."
De positieve test heeft ook gevolgen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag daarvan zal burgemeester Dijksma morgen bekendmaken via een digitale verbinding met TivoliVredenburg.
Ook kan burgemeester Dijksma komende vrijdag niet bij de herdenking van de tramaanslag zijn. Voor het eerst wordt de aanslag van 18 maart 2019 fysiek herdacht. Eerdere jaren kon dat niet in verband met de coronamaatregelen. Wethouder Lot van Hooijdonk vervangt de burgemeester tijdens deze herdenking.
Meerdere leden in de Utrechtse raad zijn op dit moment besmet met corona. De griffie laat weten dat dit verder geen gevolgen heeft voor de verkiezingen of de beëidiging op woensdag 30 maart. Die mag wettelijk gezien namelijk ook digitaal plaatsvinden. Vooralsnog heeft de gemeente geen plannen om weer volledig digitaal te gaan vergaderen, de raadsleden kunnen waar nodig hybride werken.
UKiest

Meer verkiezingsnieuws en andere informatie vind je in ons dossier UKiest.