Lijstduwers live op Bingo FM

© RTV Utrecht
UTRECHT - Stadszender Bingo FM zendt vanavond het Utrechtse Lijstduwersdebat uit. Live vanuit café De Stad in Utrecht proberen partijprominenten die op een onverkiesbare plaats staan de luisteraars over te halen om morgen in het stemhokje de juiste keuze te maken.
Debatleider is Marc van Rossum du Chattel, die onder meer op BingoFM het politieke programma Stadhuisplein presenteert. Hij voelt de lijstduwers aan de tand over wat er in de afgelopen vier jaar goed ging, wat minder geslaagd is, en hoe het na de verkiezingen van morgen beter kan. De lokale radiozender, onderdeel van RTV Utrecht, heeft aangekondigd dat het liveprogramma om 19.00 uur begint en waarschijnlijk anderhalf uur duurt, maar eigenlijk gewoon doorgaat "zolang het leuk is".
Toegezegd om erbij te zijn hebben onder meer: Linda Voortman (GroenLinks), Jony Ferket (D66), Erik van der Marel (VVD), Bülent Isik (PvdA), Sander van Waveren (CDA), Eva van Esch (PvdD), Jan Wijmenga (ChristenUnie), Tim Homan (Student & Starter), Hein Bos (Stadsbelang Utrecht), Storm Vogel (BIJ1) en Jaap van Till (Piratenpartij).
Lijstduwers zijn kandidaten die meestal niet gekozen willen worden, maar toch op het stembiljet staan omdat ze door hun populariteit bij de kiezers hun partij veel stemmen kunnen bezorgen. Je vindt ze daarom vaak aan het einde van de lijst met kandidaten.
UKiest

Meer verkiezingsnieuws en andere informatie vind je in ons dossier UKiest.