Eigenaar De Vechtsebanen wil Vitesse kopen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Michael van de Kuit, de eigenaar van onder meer schaatsbaan De Vechtsebanen in Utrecht en stadion GelreDome, wil Vitesse kopen. De vastgoedmiljonair uit het Westland toont belangstelling nu de Rus Valeri Oyf de voetbalclub uit Arnhem te koop heeft gezet, meldt De Gelderlander.
Van de Kuit verblijft momenteel in Spanje. De vastgoedmagnaat heeft zich naar eigen zeggen al als "kandidaat-koper" bij Vitesse gemeld. "We hebben per brief aan algemeen directeur Pascal van Wijk onze interesse kenbaar gemaakt", aldus Van de Kuit. "Wij denken dat het stadion en de voetbalclub in één hand moeten komen om het voortbestaan te garanderen. Het verzoek aan Van Wijk is geweest om de beschikbare informatie te delen."
Namens de Arnhemse profclub stelt Van Wijk dat er voor de overname "best wat interesse" is. Partijen noemt de bestuurder van de eredivisionist niet. Oyf doet vanwege de oorlog in Oekraïne en de grote internationale druk op Russische zakenlieden afstand van Vitesse. Hij volgt het spoor van Roman Abramovitsj, de tycoon die is vertrokken bij Chelsea.
Van de Kuit (52) is de eigenaar en directeur van de Nedstede Groep, een firma in vastgoed met objecten in Amsterdam en het Gooi, op Ibiza en in Arnhem. Hij is sinds 2018 de eigenaar van Stadion GelreDome. De afgelopen tijd kwam Van de Kuit regelmatig in het nieuws omdat hij niet mee wilde werken aan de controle op het coronatoegangsbewijs bij De Vechtsebanen.