Utrecht vindt in strijd tegen woningnood meer plekken voor tijdelijke woningen

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft meerdere nieuwe locaties gevonden waar tijdelijke woningen komen. Volgens de gemeente zijn er in de stad veel mensen met spoed op zoek naar een zelfstandige woning, bijvoorbeeld vanwege een scheiding, voor statushouders, studenten of mensen die vanuit een beschermd wonenproject de stap naar een zelfstandige woning willen maken.
De inschatting is dat er jaarlijks tot 1.050 tijdelijke woningen nodig zijn voor de periode 2022-2025, naast de al geplande nieuwbouw.

Eerste levensbehoefte

Om aan deze vraag te voldoen werd in juli vorig jaar een taskforce in het leven geroepen: "Wonen is een eerste levensbehoefte. Het hebben van een dak boven je hoofd vormt de basis van het bestaan. Vanuit solidariteit met alle inwoners van Utrecht heeft het onze prioriteit om te zorgen voor voldoende woningen in de stad. Hiervoor zullen we ons maximaal inspannen", laat wethouder Diepeveen (Wonen) weten.
Vorig jaar werden in de wijk Hoograven al driehonderd woonunits geplaatst. In deze containers, voor alleenstaanden en stellen, kunnen mensen volgens de plannen maximaal vijf tot tien jaar wonen.
De nieuwe locaties zijn onder andere bij de P+R bij station Utrecht Overvecht, op de Archimedeslaan, De Wetering en Amsterdamsestraatweg. Met de nieuwe locaties komt het totale aantal nieuwe, tijdelijke woningen tussen de 750 en 1.650.