Uitslaande brand in opslagpand Utrecht geblust, pand tijdens bluswerkzaamheden omvergetrokken

© Koen Laureij
UTRECHT - De brandweer is vandaag urenlang bezig geweest met een uitslaande brand in een opslagpand in Utrecht. Het pand is tijdens de bluswerkzaamheden met een bouwmachine omvergetrokken om het blussen te versnellen. Zo werden de muren en het dak weggehaald zodat de brandweer beter bij de kern van de brand kon komen.
De eerste melding van de brand aan de Atoomweg werd iets voor 13.00 uur gedaan. Het blussen van de brand duurde lang omdat de constructie van het dak voor problemen zorgde. De brandweer deed meerdere pogingen om het vuur van binnenuit te blussen.
Het pand dreigt verloren te gaan
Het pand dreigt verloren te gaan © Uppel media
Uiteindelijk moest de brandweer die pogingen staken omdat het te gevaarlijk werd. Met speciaal blusgereedschap is van buitenaf geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Tegen 16.00 uur sloegen nog altijd de vlammen uit het pand.
Nadat het dak gedeeltelijk instortte en enkele muren omgingen, kwam er veel rook vrij. Dit zorgde voor overlast voor het verkeer op de A2, waardoor ook tijdelijk een file ontstond.
Bij de brand komt veel rook vrij
Bij de brand komt veel rook vrij © Uppel Media
De rook heeft ook gevolgen gehad voor het openbaar vervoer. Op de Utrechtse buslijn 38 zijn enkele haltes tijdelijk vervallen door de afzetting van de brandweer op de Atoomweg. Aan het begin van de avond reed het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling.
De brand ontstond even voor 13.00 uur
De brand ontstond even voor 13.00 uur © Uppel Media
In het pand lag apparatuur opgeslagen dat gebruikt wordt in horecagelegenheden en bakkerszaken. Alle medewerkers van het bedrijf konden veilig naar buiten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de brand.