BingoFM laat Utrechtse lijstduwers debatteren

© RTV Utrecht
UTRECHT - BingoFM laat vlak voor de stembussen sluiten de lokale lijstduwers in Utrecht aan het woord. Op dinsdag 15 maart zendt de stadszender live vanuit café De Stad het LijstDUWERSdebat uit.
Lijstduwers zijn kandidaten die meestal niet gekozen willen worden, maar toch op het stembiljet staan omdat ze door hun populariteit bij de kiezers hun partij veel stemmen kunnen bezorgen. Je vindt ze daarom vaak aan het einde van de lijst met kandidaten. Bij BingoFM gaan ze op de laatste avond voor we de uitslag weten met elkaar in debat. Marc van Rossum du Chattel, presentator van het politieke programma Stadhuisplein op BingoFM, leidt de discussie in goede banen.
Het LijstDUWERSdebat begint om 19.00 uur en duurt waarschijnlijk zo'n anderhalf uur. Toegezegd om erbij te zijn hebben onder meer: Heleen de Boer (GroenLinks), Jony Ferket (D66), Dimitri Gilissen (VVD), Bülent Isik (PvdA), Sander van Waveren (CDA), Eva van Esch (PvdD), Jan Wijmenga (ChristenUnie), Tim Homan (Student & Starter), Hein Bos (Stadsbelang Utrecht), Storm Vogel (BIJ1) en Jaap van Till (Piratenpartij).
UKiest

Meer verkiezingsnieuws en andere informatie vind je in ons dossier UKiest.