Politie deelt beelden van achtervolging bestuurder die lachgas gebruikt achter het stuur

© Politie Utrecht Noord
UTRECHT - De politie heeft op Instagram beelden gedeeld van de achtervolging van een bestuurder in Utrecht die lachgas gebruikte achter het stuur. "De beelden geven goed weer wat de bizarre keuzes waren van de bestuurder en de risico's die wij moesten nemen om de bestuurder tot stoppen te dwingen", schrijft de politie bij de beelden.
De achtervolging was afgelopen week al, in de nacht van woensdag op donderdag. Agenten zagen op de Franciscusdreef dat de bestuurder tijdens het rijden een ballon in zijn mond had. Toen ze de achtervolging inzetten, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Volgens de politie haalde hij vervolgens "gevaarlijke capriolen" uit tijdens de rit door de wijken Zuilen en Overvecht.
In Overvecht kwam de achtervolging tot een einde toen de man een doodlopend hofje inreed. Daar sprong hij uit de auto, die nog doorrolde en met draaiende motor tegen een muurtje tot stilstand kwam. De bestuurder probeerde er vervolgens rennend vandoor te gaan, maar werd al snel in de kraag gevat.
Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed van lachgas, gevaarlijk rijgedrag inclusief te hard rijden en het verlaten van de plek van een ongeluk. Ook bleek hij geen rijbewijs meer te hebben: dat was afgepakt omdat hij al eens eerder betrapt was op rijden onder invloed van lachgas. De zaak van de man is overdragen aan het Openbaar Ministerie.