Utrechtse sportclubs krijgen extra coronasteun van de gemeente

© RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - De gemeente Utrecht stelt 520.000 euro beschikbaar voor sportclubs om te herstellen van alle coronabeperkingen. Het geld is onder meer bedoeld als tegemoetkoming voor extra kosten, het opnieuw opstarten van de sportactiviteiten én om nieuwe leden en vrijwilligers te werven.
De meeste sportactiviteiten zijn inmiddels weer opgestart en de meeste coronasubsidies eindigden op 31 december, zegt wethouder Rachel Streefland, maar de extra steun blijft nodig. "Gelukkig zijn de meeste sportactiviteiten weer opgestart en gelden er voor de sport op het moment minder beperkende coronamaatregelen. Toch staan Utrechtse sport- en beweegaanbieders voor soms grote uitdagingen. Ze hebben mogelijk nog niet de tijd gehad om zich voldoende te kunnen herstellen van de beperkingen. Daarom komt de gemeente met extra financiële steun."
Het gaat om drie subsidieregelingen die gelden tot 30 juni. Ze sluiten aan bij eerdere regelingen van de gemeente voor steun tijdens corona.
Joscha de Vries, directeur van SportUtrecht is blij met de steun: "We zijn verheugd dat vanaf 25 februari de sport weer écht open is voor iedere Utrechter en men de weg terugvindt naar de sportclubs. Dat geldt niet alleen voor de sporters, maar ook voor de vrijwilligers en supporters. De uitdagingen voor de sportclubs zijn na de heropening van de sport niet voorbij, maar er is tijd nodig om weer naar het oude ledenniveau toe te groeien en de vrijwilligersorganisatie op orde te krijgen. De financiële steun die de gemeente Utrecht beschikbaar stelt is dan ook welverdiend en zeer welkom."