Galecopperbrug richting Arnhem dicht wegens werkzaamheden

© ANP
UTRECHT - De Galecopperbrug bij Utrecht op de A12 in de richting van Arnhem is vannacht dicht in verband met meetwerkzaamheden. De brug wordt om 23.00 uur vanavond gesloten en gaat morgenochtend om 08.30 weer open.
Het gaat bij deze werkzaamheden om de stalen kabels van de brug, de zogenoemde tuien. Die hebben last van roestvorming en zijn aan vervanging toe. Vannacht worden de eerste meetwerkzaamheden verricht en het echte werk begint deze zomer. Twee jaar later, in 2024, moet alles klaar zijn.

Richting Arnhem

Vannacht gaat de brug helemaal dicht in de richting van Arnhem en ook oprit 16 vanaf de Papendorpseweg in Nieuwegein wordt afgesloten. Die oprit zal ook tijdens de werkzaamheden later dit jaar dicht zijn. De brug zelf tijdens de werkzaamheden grotendeels in gebruik, maar moet soms wel afgesloten worden. De rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan richting Arnhem zijn tijdens de werkzaamheden de gehele periode versmald en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.
Het verkeer richting Arnhem wordt vandaag omgeleid, via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27. Houd rekening met extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Het verkeer richting Den Haag ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De tuien aan die kant van de brug zijn de komende jaren ook niet aan vervanging toe.