Na getouwtrek toch trappen naar perrons Utrecht Centraal

© Cepezed
UTRECHT - Na jarenlang getouwtrek komen er dan toch trappen van de Moreelsebrug naar de perrons van station Utrecht Centraal. Eigenaar Klépierre van Hoog Catharijne hield de bouw van de trappen lang tegen, omdat die reizigers van de stationshal via het winkelcentrum naar de binnenstad wilde leiden, en dreigde met miljoenenclaims. Nu heeft de gemeente overeenstemming bereikt met het vastgoedbedrijf.
"Dat is goed nieuws voor de stad. Want het is al lang een wens van veel Utrechters en de gemeenteraad om via deze brug de perrons toegankelijk te maken. En andersom, om vanaf de perrons via de brug de stad beter bereikbaar te maken", zegt wethouder Eelco Eerenberg (stationsgebied).

Beter spreiden

Ook ProRail is blij. "Al bij het ontwerp van de Moreelsebrug werd er rekening gehouden met trappen aan de brug", laat regiodirecteur Harro Homan weten. Utrecht Centraal wordt steeds drukker en door de trappen kunnen mensen zich beter spreiden.
Officieel moet de gemeenteraad nog akkoord gaan, maar de raad heeft altijd voor de trappen gepleit. Reizigers moeten nog wel even wachten. De trappen komen er niet voor 2026.