Ogen nu gericht op storm Eunice: 'Ik hou mijn hart wel een beetje vast, Utrecht ontspringt de dans niet'

© ANP
UTRECHT - Terwijl storm Dudley afzwakt, moeten we ons alweer opmaken voor Eunice. Morgen komt die aan in Nederland. De verwachting is dat Eunice een stuk heftiger wordt dan Dudley en dus meer schade gaat veroorzaken.
"Ik hou mijn hart wel een beetje vast", zei meteorologe Margot Ribberink vanmorgen op Radio M Utrecht. "Ik ben niet van het paniek zaaien, maar het is echt een gevaarlijke storing die je ziet aankomen op de weermodellen. Vooral langs de kust, maar Midden-Nederland ontspringt de dans niet. Afgelopen nacht is een windstoot van 97 kilometer per uur gemeten in Cabauw bij Lopik, maar morgen is er kans op windstoten van 120 kilometer per uur."
Ribberink verwacht twee Eunice-pieken: tussen vier en vijf in de middag en dan later in de avond nog eentje. Met 8 tot 12 graden is het niet koud, wel vallen er wat buien. Na middernacht neemt de wind snel af en koelt het af naar 2 tot 5 graden.
De zeer zware windstoten kunnen morgen veel impact hebben, verwacht ook meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline. "Er is grote kans op stormschade aan gebouwen, takken van bomen kunnen afbreken en vooral zwakke bomen kunnen omwaaien. Ook kunnen bomen in bossen massaal omwaaien of beschadigd raken en de schade aan gebouwen kan op de plaatsen waar de zwaarste windstoten optreden fors zijn. Het wegverkeer kan daarnaast veel last hebben van de windstoten."