Beetje spannend, maar toch ook fijn: ziekenhuizen kijken met dubbel gevoel naar versoepelingen

© UMC Utrecht
UTRECHT - De coronamaatregelen gaan grotendeels van tafel. Hartstikke fijn, maar denken ze daar in de ziekenhuizen hetzelfde over?
"We snakken allemaal naar vrijheid", zegt Joris Prinssen van het UMC Utrecht. "Ook wij hebben zin om weer naar restaurants en festivals te gaan. Maar we kijken er wel enigszins fronsend naar, want de druk op de zorg is nog hoog. Ook omdat er heel veel uitval is onder de medewerkers die met omikron te maken hebben. Het personeel moet echt nog wel een tandje bijzetten en het aantal operatiekamers is nog niet op het niveau wat we zouden willen."
De laatste dagen is een lichte stijging te zien van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in onze regio. In het UMC Utrecht, Sint Antonius, Diakonessenhuis en Meander liggen 118 mensen met covid-19 in de kliniek en 17 op de intensive care. "Dat is wel een beetje spannend en het geeft weer druk op de zorg. Ook omdat daar extra beschermende maatregelen voor nodig zijn."
De afgelopen tijd is heel zwaar geweest voor het ziekenhuispersoneel, maar Prinssen ziet dat het gemoed nu goed is. "Dat er weer vrijheid komt, is ook voor onze medewerkers heel welkom, maar de druk op hen blijft hoog. En het virus is nog niet klaar met ons, zeggen de experts. Dus we moeten voorbereid blijven op een nieuwe golf."
Interview met Joris Prinssen van het UMC Utrecht