Perken, bermen en water in Rotsoord verder aangekleed met groen

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Perken, bermen en het water in de Utrechtse wijk Rotsoord worden verder aangekleed. Die belofte deed wethouder Klaas Verschuure (D66) vandaag in de Utrechtse gemeenteraad. D66 en GroenLinks in de raad maakten zich boos aan het gebrek aan groene perkjes in de wijk.
"We kunnen de raadsleden op hun wenken bedienen", zei Verschuure in het vragenuur. "Want we zijn volop bezig. De komende week worden de groene borders langs het Moxy-hotel klaar gemaakt." De wethouder benadrukt dat er al waterplanten zijn aangebracht in de Vaartse Rijn, en er komt nog een extra boom. Ook bij het politiebureau wordt een groenstrook aangebracht.
In december van het vorig jaar is al een aanvang gemaakt met het middelste deel van Rotsoord. Daar wordt samengewerkt met restaurant Leen, om het terras en de openbare ruimte bij het project te betrekken. Ook zou de wethouder graag het zuidelijk deel van Rotsoord vergroenen, maar daarvoor ontbreekt het geld.
Subtiel hintte hij daarbij op de komende college-onderhandelingen na de verkiezingen. Wellicht dat partijen die dan de stad gaan regeren daar geld voor kunnen vrijmaken.