Utrechtse graffitikunstenaar JanIsDeMan twee keer genomineerd voor Streetart-prijs

© Facebook JanIsDeMan
UTRECHT - De Utrechtse graffitikunstenaar JanIsDeMan, bekend van zijn vele kunstwerken in de stad, is twee keer genomineerd voor de prestigieuze award 'Best Street Art of 2021'. Het gaat om twee werken die hij maakte in Rusland en Mexico. In totaal zijn er honderd kunstwerken genomineerd.
Het werk dat in de Russische plaats Solnechnodol'sk is gemaakt, lijkt op de boekenkast-schildering die hij eerder maakte op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Buurtbewoners mochten vertellen wat hun favoriete boek is en deze schilderde hij vervolgens op de muur. In Rusland deed hij iets soortgelijks, maar dat bleek een flinke uitdaging vanwege het Cyrillische alfabet en de taalbarrière.
Het andere werk is gemaakt op een aantal containers en laat een wereldbol zien die bijna onder water staat. Het bijzondere is dat het kunstwerk van kleur verandert in het donker.
De prijs is een initiatief van Street Art Cities, een platform dat graffitikunstwerken van over de hele wereld verzamelt. Stemmen op JanIsDeMan of een van de andere kunstenaars kan tot en met morgen via deze website.