30-jarige Utrechter omgekomen bij crash met vliegtuigje in Peru

© ANP
UTRECHT - In Peru zijn drie Nederlanders omgekomen bij een vliegtuigongeluk. De slachtoffers zijn een 30-jarige man uit Utrecht en twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit de regio Veluwe. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Meer informatie kon hij niet geven.
Peruaanse media meldden gisteren dat het eenmotorige vliegtuigje, dat rondvluchten maakte voor toeristen, neer was gestort in het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land, bij de wereldberoemde en eeuwenoude Nazca-lijnen. Dat zijn dierfiguren en geometrische figuren die op de grond zijn gemaakt, maar het best vanuit de lucht te zien zijn.
Het toestel was nog maar net opgestegen toen het crashte en na een explosie uitbrandde. Naast de drie Nederlanders zijn ook de andere inzittenden overleden, twee Chileense passagiers en de twee Peruaanse piloten.
De oorzaak van het vliegtuigongeluk is nog onduidelijk. Het is niet de eerste keer dat het mis is gegaan met een vlucht bij de Nazca-lijnen. Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken zijn daar in het verleden een aantal ernstige vliegtuigongelukken gebeurd. Het advies van het ministerie luidt om alleen in twee- of meermotorige vliegtuigen met een piloot en een copiloot te vliegen.