Opnieuw personeelsuitval bij NS door corona: dit weekend minder treinen rond Utrecht

© Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Corona treft opnieuw de Nederlandse Spoorwegen: op de trajecten Schiphol-Utrecht-Arnhem/Nijmegen en Amsterdam-Den Haag rijden dit weekend minder intercity's als gevolg van personeelsuitval.
Ook de Intercity Direct op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam rijdt minder vaak dan gepland. Daarnaast vervalt een deel van de sprinters op de lijn Utrecht-Hilversum-Hoofddorp. De NS adviseert reizigers om hun website of app te checken voordat zij vertrekken.

Meer wijzigingen

De NS heeft meer wijzigingen aangekondigd. Zo rijden vanaf maandag minder intercity's tussen Utrecht en Rotterdam en vanaf 21 februari gaan er ook minder intercity's rijden op het traject Schiphol-Utrecht-Arnhem/Nijmegen. Op dit en andere trajecten in Nederland rijden er dan nog maar vier intercity's in plaats van zes.
De NS heeft de afgelopen tijd al vaker aangepaste dienstregelingen als gevolg van corona: veel personeelsleden zijn besmet met corona of moeten in quarantaine. Vorige maand liet de NS nog minder treinen rijden rond Utrecht. Ook bij vervoersbedrijven Syntus en U-OV was er een tekort aan chauffeurs.