De ster van de Utrechtse zangeres Julie Huard is rijzende: 'Mijn carrière verspreidt zich nu meer internationaal'

Utrecht - Geboren en getogen in Utrecht, stond ze al als zesjarig meisje op het podium om samen met haar Franse vader te zingen. Julie Huard kreeg de liefde voor het zingen van chansons met de paplepel ingegoten. Ze heeft zich inmiddels ontwikkeld tot professioneel zangeres. Ze is net terug uit New York waar ze heeft gezongen met de band van Lady Gaga en ook Broadway heeft kunnen meegenieten van de klanken van de Utrechtse zangeres. Kortom, de 27-jarige Julie Huard timmert internationaal aan de weg.
"Ik heb het helemaal van hem inderdaad. Ik ben opgegroeid met hem als vader, ook een vader die een artiest was in de chansons. Vanaf het moment dat ik in de buik van mijn moeder zat, werd er gezongen en heb ik liedjes gehoord", zegt Huard. Ze was vanmiddag te gast bij het radioprogramma Aan Tafel op Radio M Utrecht. "Als je dat zoveel in je leven hoort, dan draag je dat zo in je hart eigenlijk."

New York

Ze is dus net terug uit New York. Ze ging er heen om een nieuwe plaat op te nemen en dat had ze te danken aan de covers op haar YouTube-kanaal. "Ik wilde een keer een nummer pakken dat niet oud is en dat vernieuwen. Ik wilde een nummer pakken dat net is uitgebracht, een hip en modern nummer, en dat op mijn eigen manier doen. Dat deed ik, met Camila Cabello", legt de 27-jarige zangeres uit.
Aan het begin van de coronapandemie begon Julie een eigen muziekkanaal op YouTube. Inmiddels heeft ze duizenden fans wereldwijd die wekelijks haar nieuwe zangvideo’s volgen. Via haar YouTube-kanaal kwam ze ook in contact met producers in New York, Berlijn en Italië, waarmee zij momenteel samenwerkt aan nieuwe producties.
En die Camila Cabello is niet zo maar iemand. Ze is een bekende Amerikaanse popster die deel uitmaakte van Fifth Harmony, maar het grote publiek maakte pas echt kennis met haar toen ze een wereldhit scoorde met Shawn Mendes. Het feit dat zij gecharmeerd was van het stemgeluid van Julie opende voor haar de deuren die anders misschien wel gesloten waren gebleven. Een video met hen beiden ging namelijk viral.
Huard: "Het is een half miljoen keer bekeken in de week dat het erop kwam. Het is via het Amerikaanse magazine Glamour gegaan. Zij hadden naar aanleiding van een video een mailtje gestuurd of ze me konden interviewen. En toen belandde ik in een Zoom-interview met Glamour, maar toen bleek zij (Camila Cabello) daar te zitten en ging ze op mijn video reageren. Zij inspireerde mij om een uitstapje te maken, maar zij liet in een video weten dat ik haar inspireerde."

Balletje begint te rollen

Eenmaal in New York begint het balletje snel te rollen. Door de video van Cabello kwam ze dus in contact met een platenlabel, en door dat label komt ze in contact met Tony Bennet. Tony Bennet, legendarische zanger uit het zelfde tijdperk als Frank Sinatra, heeft al heel veel samen gewerkt met Lady Gaga. De man is 95 maar heeft nog verschillende shows gedaan en twee albums uitgebracht met Gaga. En de vaste band met wie zij de shows doen, speelde in de stad waar Huard een plaat aan het opnemen was.
"Hij zei, ik ga je in contact brengen met de bandleider want volgens mij past dit heel goed en moet je hier iets mee", zegt ze. "En de bandleider kende mijn YouTube-kanaal en die nodigde me vervolgens uit om mee op te treden. Het was prachtig."

Terug in Nederland

Nu terug in Nederland probeert ze te genieten van alles van ze heeft meegemaakt de afgelopen periode. "Ik ben blij dat die plaat is opgenomen want die gaat nu uitkomen. We zijn van plan om het nog een klein beetje uit te stellen zodat het in de zomer gedraaid kan worden. Het is natuurlijk een zwoel latin-nummer", legt de Utrechtse uit. "En verder ben ik echt nog aan het genieten en er over aan het vertellen."
Eind 2021 wint Julie Huard de Europese Artist of the Year award. Het is niet het eerste succes van de Frans/Nederlandse zangeres. In 2019 won zij ook al de prestigieuze Liesbeth List Prijs.
Een kickstart van haar carrière wil ze het niet noemen, omdat die carrière er al was. Maar de Amerikaanse avonturen hebben alles wel een boost gegeven. "Het heeft zeker bijgedragen om een groter en breder publiek aan te spreken. Door het YouTube-kanaal blijf je ook niet alleen in Nederland. Voor het YouTube-kanaal was ik heel veel aan het optreden in Nederland. Maar dat er opeens vanuit Amerika, Latijns-Amerika en Japan wordt gereageerd, komt wel echt door YouTube. Mijn carrière verspreidt zich nu meer internationaal."