OM laat strafzaak tegen verdachte op de A2 vallen

© Koen Laureij
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) laat de zaak vallen tegen de man die is aangehouden vanwege een dreigende situatie voor misdaadjournalist John van den Heuvel op de A2. Volgens het OM is hij ten onrechte verdacht van strafbare feiten.
De 36-jarige man uit Utrecht werd op 6 januari aangehouden vanwege zijn opvallende rijgedrag tussen Amsterdam en Utrecht. De bestuurder reed die dag op de A2 veel te hard en hield te weinig afstand.
In zijn auto bleek ook een bivakmuts te liggen en meerdere telefoons. Het ging onder meer om een cryptotelefoon, die vaak gebruikt wordt door criminelen, vertelde John van den Heuvel later in RTL Boulevard. De man werd gearresteerd, maar op 9 januari weer vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

'Verdenking op goede gronden gebaseerd'

"Achteraf bezien is hij ten onrechte verdacht van het voorbereiden van ernstige strafbare feiten", schrijft het OM. De verdachte zal om die reden niet verder worden vervolgd door het OM. Wel meldt het OM dat de aanvankelijke verdenking en aanhouding "op goede gronden was gebaseerd, gelet op zijn onverantwoordelijke en gevaarlijke rijgedrag".