Vrouw (30) aangerand in fietsenstalling station Utrecht Centraal

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Een 30-jarige vrouw is aangerand in de fietsenstalling onder station Utrecht Centraal. Een man betastte haar toen ze haar fiets van het slot haalde.
Het incident gebeurde begin december. De vrouw kwam van haar werk en haalde haar fiets op in de stalling. Daar werd ze aangesproken door een man die in gebrekkig Nederlands tegen haar begon te spreken.

Schreeuw

De vrouw negeerde hem en stak de sleutel in haar slot. Op dat moment kwam de man dichterbij en betastte haar. De vrouw draaide zich om, schreeuwde hard en gaf de man een harde trap. Toen de vrouw voor de tweede keer haar fietsslot wilde openen, randde de man haar opnieuw aan. De vrouw schreeuwde nog harder, waarna de man wegliep.
Andere mensen die haar hoorden schreeuwen, kwamen naar de vrouw toe. De man was toen al weg. Het slachtoffer was zo geschrokken dat ze daarna direct naar huis gefietst is.

Getuigen gezocht

De politie probeert te achterhalen wie de man is. In het televisieprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht morgen wordt daarom stilgestaan bij het incident in de fietsenstalling. Ook worden er dan bewakingsbeelden getoond van de man. De politie hoopt daarnaast in contact te komen met mensen die de aanranding gezien hebben of de vrouw hebben horen schreeuwen.
De verdachte heeft volgens de politie een lichte huid en is ongeveer 1.75 meter. Hij heeft donker, kort haar, een baard en een spleet tussen zijn voortanden. Op die bewuste dag, 2 december, droeg hij zwarte kleding en een zwart petje. Hij sprak gebrekkig Nederlands en schakelde later over naar het Frans. Het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van drugs was.
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie. Elke woensdag is er vanaf 13.30 uur een nieuwe uitzending te zien.