Utrechtse boa's en agenten krijgen bezoek van nieuwe minister Dilan Yesilgöz

UTRECHT - Boa's en agenten in Utrecht hebben gisteravond kennis gemaakt met de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz. Yesilgöz liep een avondje mee met de handhavers in de binnenstad van Utrecht.
"We hebben open gesproken, onder andere over verharding en wat dit met hen doet", meldt de minister op Twitter. "Ondanks deze en andere uitdagingen zag ik vooral trotse mensen, die iedere dag weer hard werken om ons veilig te houden."
Burgemeester Dijksma sprak zich recent meerdere keren uit over de toenemende druk op agenten en boa's. Het aantal meldingen waar handhavers op af moeten, steeg de afgelopen jaren enorm. Door de coronamaatregelen is de druk nog verder toegenomen. Afgelopen week stuurde Dijksma samen met andere burgemeesters een brief aan het kabinet met de oproep het coronabeleid fundamenteel te herzien. De burgemeesters maken zich onder meer zorgen dat zij de landelijke regels moeten handhaven. "Een repressieve overheid komt tegenover haar eigen burgers te staan", schreven de burgemeesters.
Daarnaast heeft de regio te maken met een tekort aan agenten. In de hele provincie gaat het om 258 vacatures die niet ingevuld zijn. Vooral in de stad Utrecht loopt het tekort op.