Oplevering Smakkelaarspark in Utrecht weer uitgesteld, pas over drie jaar klaar

© Lingotto
UTRECHT - De ontwikkeling van het Utrechtse Smakkelaarspark is opnieuw vertraagd. De oplevering is met een jaar uitgesteld naar 2025.
Ooit was het plan om het park bij het Centraal Station in 2022 op te leveren, maar het project blijkt complex. Afgelopen jaar is gewerkt aan een tunnel waar de tram doorheen kan. De zogenoemde overkluizing was mei vorig jaar klaar. Daarna kwam het project even stil te liggen.
De tweede fase van het project zou nu ongeveer beginnen, maar de bouw is uitgesteld tot na de zomervakantie. "Reden voor de latere start is onder andere de zoektocht naar een aannemer. "Dit duurde langer dan verwacht door de drukte op de markt", laat het gemeentebestuur weten.
Ook het afronden van het definitieve ontwerp duurde langer dan verwacht. Onder meer door moeilijkheden bij het oplossen van de trillingen veroorzaakt door de tram die door het park loopt en de toegang voor de nood- en hulpdiensten. Overigens is het ontwerp nog steeds niet helemaal klaar. Zo wordt nog gewerkt aan het Parkpaviljoen, de bruggen en de inrichting van de zuidelijke tunnelbuis van de Leidseveertunnel.
Het huidige Smakkelaarsveld is nu nog een grauwe plek in het Stationsgebied. Na de geplande metamorfose moet het een levendig park zijn om te relaxen en te wonen. Er komen twee gebouwen met huur- en koopappartementen. Ook komt er een kantoor met een dakterras en horeca. Onder het gebied rijden de bussen en tram en er komt een parkkelder. In het park komt ook een horecapaviljoen.
© Gemeente Utrecht
© Gemeente Utrecht