Atletiekvereniging Phoenix rouwt na fataal ongeluk Lars Janssen, maandag eerbetoon in Utrecht

© AV Phoenix / Michel Reij
HOUTEN/UTRECHT - Atletiekvereniging AV Phoenix in Utrecht rouwt om de dood van Lars Janssen, actief wedstrijdlid van de club. De 48-jarige Janssen uit Houten kwam afgelopen zondag ongelukkig ten val tijdens het mountainbiken in Amerongen. Zijn overlijden is vandaag bekend gemaakt door de sportclub die hem maandagmorgen een eerbetoon op de Atletiekbaan Maarschalkerweerd geeft.
Voorafgaand aan de begrafenis maandagmorgen verzorgen sportvrienden van Janssen een ereronde over de baan aan de Mytylweg in Utrecht. Leden, oudleden en andere bekenden worden opgeroepen om hem vanaf 9.30 uur een laatste groet te komen brengen. De uitvaart in Houten, die in besloten kring plaatsvindt, is vanaf 11.00 uur via een livestream te volgen.
Janssen, die een partner en twee kinderen had, was volgens het clubbestuur van Phoenix 30 jaar lid en kwam onder meer uit op de honderd meter sprint, de vierhonderd meter horden en de meerkamp. Op de tienkamp bij de masters 40 zette hij enkele jaren geleden het Nederlands record op zijn naam. Het onderdeel horden bracht hem met een tijd onder de 53 seconden naar de NK-finale.
Ook trainde Janssen intensief op de wat minder bekende twintigkamp. "Lars was namelijk altijd in voor onderdelen buiten de gebaande paden", laat een bestuurslid aan RTV Utrecht weten. "Daarnaast verliest Phoenix een organisatorische motor achter de competitieploegen.