Opnieuw lange rijen bij testlocatie Jaarbeurs

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Bij de Jaarbeurs Utrecht staan vandaag wederom lange rijen met mensen die zich willen laten testen op corona. De wachttijd kan oplopen tot veertig minuten, laat een woordvoerder van de GGD regio Utrecht weten.
De reden is dat met name veel kinderen zich vandaag laten testen. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor om zich te laten testen in de Jaarbeurs omdat dit volgens de GGD een populaire locatie is.

Stijgende lijn

De afgelopen dagen is er sowieso een stijgende lijn te zien van het aantal mensen dat zich laat testen op corona. Gisteren werd in onze provincie zelfs een record verbroken: er werden in totaal 12.500 tests afgenomen. De stijging komt waarschijnlijk door de veel besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus.
De GGD regio Utrecht laat weten de drukte nu nog wel aan te kunnen. "Maar ook wij hebben te maken met personeelsuitval. We proberen wel zo goed mogelijk op te schalen als dat nodig is", aldus woordvoerder Lydia van der Meer.
Wie vandaag een testafspraak bij de testlocatie in de Jaarbeurs heeft maar geen zin heeft om veertig minuten in een rij te wachten, kan het beste naar huis gaan en telefonisch een nieuwe afspraak maken. "Vaak zijn er dan meer afspraakmogelijkheden."