Laatste restaurant in Utrecht dicht na persoonlijk telefoontje van Dijksma

© Mohammad Kashani
UTRECHT - Sanju Ramen, het laatste restaurant dat zaterdag in Utrecht open was, sloot vanmiddag de deuren na een persoonlijk telefoontje van burgemeester Sharon Dijksma. Het restaurant kreeg drie keer het verzoek van handhaving om weer dicht te gaan. Na het belletje van Dijksma gaf de eigenaar hier gehoor aan.
Mohammad Kashani, eigenaar van de zaak, had via social media aangekondigd open te gaan van 12.00 tot 17.00 uur. Na het telefoontje van de burgemeester sloot het bedrijf om 16.00 uur alsnog de deuren. Kashani laat aan RTV Utrecht weten dat het een goed gesprek was met Dijksma. "Ze had begrip voor de actie en liet weten dat wij hiermee een statement hebben gemaakt", vertelt de horecaondernemer. "Het was natuurlijk ook niet de bedoeling dat we dit zouden laten escaleren. Wij wilden alleen onze stem laten horen."
Het restaurant zat tijdens de urenlange openingsactie helemaal vol, vertelt de eigenaar. "Het deed ons goed om de zaak vol te zien. Wat dat betreft zijn we tevreden met het resultaat", vertelt hij. Als gevraagd wordt of hij zijn vertrouwen heeft teruggekregen sinds het telefoontje van Dijksma, twijfelt hij. "Het is goed dat ze belt, want zo voelen we ons gehoord, maar we krijgen al 2 jaar te horen dat het einde in zicht is. "We doen er alles aan om niet failliet te gaan, maar zo gaan we letterlijk kapot."

'Ik hoop op meer duidelijkheid'

Wel heeft de horecaondernemer de toezegging van Dijksma dat ze achter de schermen bezig is voor de horecaondernemers. "Ik heb toen gezegd dat ik graag op de hoogte gehouden wil worden van wat er besproken wordt. Ik wil simpelweg meer hoop op duidelijkheid."
"In theorie zou ik morgen weer open kunnen gaan", zegt de eigenaar. "Maar dan staat handhaving waarschijnlijk op een hele andere manier op de stoep. We hebben geen andere keus dan dicht te blijven."