Bruidspaar Utrecht kan fluiten naar gillende keukenmeiden

© RTV Utrecht / Bas Teunissen
UTRECHT - Een bruidspaar dat binnenkort feest wil vieren in een horecagelegenheid in het Utrechtse Máximapark, moet een vuurwerkshow schrappen. Eerder had het bruidspaar wel toestemming gekregen, maar na raadsvragen van GroenLinks wordt er alsnog een streep gezet door de show.
Volgens GroenLinks-raadslid Heleen de Boer is de toestemming niet in goede aarde gevallen bij de buurt. ''Hierover is veel onrust ontstaan bij bewoners en de Vrienden van het Maximapark, aangezien het park een grote ecologische waarde heeft en begin maart de eerste vogels al druk aan het broeden zijn", zei De Boer in een raadsvergadering. "Het afsteken van vuurwerk in een park aan het begin van het broedseizoen kan volgens hen niet de bedoeling zijn."
De provincie gaat over vuurwerkshows en heeft het beoordelen van een aanvraag gedelegeerd aan de Regionale Uitvoeringsdienst. De RUD heeft eerder toestemming verleend voor de show in het Utrechtse park aan een bedrijf uit Berlicum.
Burgemeester Sharon Dijksma gaf toe dat de vergunning niet verstrekt had moeten worden. De RUD had de gemeente om advies gevraagd, maar die reageerde niet. Dijksma: "We zijn vergeten om een verklaring af te geven." Omdat de RUD geen reactie kreeg ging de dienst er vanuit dat Utrecht geen bezwaar heeft.
Dijksma vindt het ''onwenselijk dat het aansteken van vuurwerk plaatsvindt." Ze heeft het bedrijf al laten weten dat het niet door mag gaan.