Beenamputatie na opzettelijke aanrijding in Kanaleneiland, politie zoekt automobilist

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 19-jarige fietser die opzettelijk is aangereden in het Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft een beenamputatie moeten ondergaan. De zoektocht naar de automobilist is in volle gang. De politie deed vandaag een oproep in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De aanrijding was in de kerstnacht van vrijdag 24 december op zaterdag 25 december. Het slachtoffer fietste over de Jan Cornelisz Maylaan in Kanaleneiland. Hij zag een auto langsrijden met op de achterbank een jongen die hij herkende. Hij stapte van zijn fiets en liep naar de auto. Daarop werd hij uitgescholden door de bestuurder. Toen de jongen wegliep, kreeg hij plotseling een keiharde klap van achteren van de automobilist.
Toen hij weer verder fietste, reed de bestuurder hem aan waardoor hij ten val kwam. De bestuurder stapte uit en begon hem tegen zijn hoofd te schoppen. Het slachtoffer schreeuwde het uit van de pijn vanwege het ernstige letsel aan zijn been. De automobilist stapte weer in en reed weg.

Reden conflict onbekend

De jongen moest naar het ziekenhuis. Daar bleek het letsel aan zijn been zo ernstig dat zijn been geamputeerd moest worden. Het slachtoffer zegt geen idee te hebben waarom de automobilist zo heftig op hem reageerde.
De politie probeert in kaart te brengen wat er is gebeurd voorafgaand aan het conflict tussen de bestuurder van de auto en het slachtoffer. "We weten dat het slachtoffer vlak voor de aanrijding een frietje heeft gehaald bij snackbar Jacky. Misschien zijn daar mensen geweest die meer hebben gezien of gehoord. Want vlak nadat hij daar was is hij pal voor de deur van de snackbar aangereden."
Beenamputatie na opzettelijke aanrijding in Kanaleneiland, politie zoekt automobilist

Signalement en auto

De aangereden jongen heeft de bestuurder goed gezien en heeft daarom een signalement kunnen geven. De verdachte is rond de 22 jaar, ongeveer 1.80 lang en heeft een normaal postuur. De man heeft een lichtgetinte huid en zwart kort haar met opgeschoren zijkanten. Hij had die nacht een dun ringbaardje, droeg een zwarte jas, een zwarte spijkerbroek en hij sprak half Nederlands en half Marokkaans.
De man reed in een kleine Peugeot in het grijs of zwart. Wat opviel was dat er een gat zat in de ruit van het rechter achterportier. Het is nog onduidelijk hoe dat gat is ontstaan en of het er al in zat of dat het tijdens het conflict is ontstaan.
De politie zoekt getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben van het incident.