Utrechtse bakker Ralph Bond overleden

© Bond en Smolders
UTRECHT - De Utrechtse patissier Ralph Bond is dit weekend overleden. De 52-jarige bakker runde met zijn partner Patty Smolders een banketzaak aan de Lijnmarkt. Hij kreeg afgelopen voorjaar te horen dat hij ernstig ziek was.
Bakkerij Bond en Smolders laat via haar website weten dat Bond gisteren is gestorven. "Ralph was een lieve vader voor Max en Tim. Hij was samen met Patty altijd één. Een verwarmend hart voor zijn omgeving, en voor zijn vrienden. Een verbindende factor waar je rekening mee hield. Toonaangevend en creatief in zijn vak. Hij deed geen concessies. Hij ging altijd voor goud, in alles."
De bakkerij van Bond en Smolders trekt inmiddels meer dan twintig jaar liefhebbers van brood en banket naar de Lijnmarkt. Utrechter Tom Staal schreef in 2018 het boek 'Het geheim van Bond en Smolders' over het vakmanschap en de gedrevenheid van het bakkersduo.
Enkele jaren geleden spanden Ralph en Patty zich in om een filiaal met 'European-style baked goods' in de Amerikaanse staat Florida te openen. De zaak in Boynton Beach heeft tegenwoordig een andere eigenaar, maar de nieuwe naam verwijst nog altijd naar de oprichter: Bond Street Ale and Coffee.