Influencers opgelet: Utrechts stationsgebied nu extra 'Instagrammable'

© RTV Utrecht
UTRECHT - In en rondom het stationsgebied van Utrecht is een nieuwe expositie ingericht. Internationaal erkende lichtkunstenaars werden gevraagd voor de eerste I-light-U EXPO.
Onder meer onder het bollendak en op het Jaarbeursplein staan kunstwerken. Ook zijn bestaande werken opgenomen, zoals de REBUS op het Beatrixgebouw en de IK op het kantoorgebouw Park Nieuwenoord. In totaal zijn 13 lichtkunstwerken te zien.
Utrechter Ingmar Creutzburg is een van de initiatiefnemers van het festival. "Begin oktober zijn we na gaan denken hoe we van het stationsgebied een prettigere plek te maken - ook met andere partners, zoals de NS en de gemeente Utrecht - en toen zijn we na gaan denken over kunst."
Lichtkunst 'Connected' onder het bollendak
Lichtkunst 'Connected' onder het bollendak © RTV Utrecht
Al snel werd het idee voor lichtkunstwerken geboren. "Leuke plekken waar mensen even bij stil kunnen staan, dat was het idee", vertelt Creutzburg. "Het stationsgebied is best een beetje kil en we wilden dat het wat warmer voelt en gezelliger. De kunstwerken zijn helemaal van deze tijd: het moest natuurlijk ook Instagrammable zijn, en dat zien we nu ook terug, de foto's worden al flink gedeeld, daar zijn we trots op."
Na 'Kleur de stad' en 'Lumen' is dit het derde lichtfestival in de stad. Ingmar Creutzburg zou dat graag anders zien: "In Utrecht is het vaak zo dat ieder een beetje op zijn of haar eigen eilandje zit, het zou een heel mooi idee zijn om er uiteindelijk één groot lichtfestival voor de hele stad van te maken."
De kunstwerken zijn te zien tot 30 januari.
Kampvuur: Kunstwerk 'Fluxit' voor het Stadskantoor
Kampvuur: Kunstwerk 'Fluxit' voor het Stadskantoor © RTV Utrecht