Op A2 opgepakte Utrechter (36) verdacht van voorbereiden ernstig misdrijf

© Koen Laureij
UTRECHT - De Utrechter die gisteren is opgepakt bij een politieactie op de A2 blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest is verlengd met tenminste drie dagen. De man wordt verdacht van het "voorbereiden van een ernstig misdrijf".
Gistermiddag werd de 36-jarige Utrechter op de snelweg aangehouden vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel. Het OM verdenkt de Utrechter van het voorbereiden van een misdrijf, waar tenminste acht jaar gevangenisstraf op staat.
Vanmiddag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam. Die bepaalde dat de man de komende drie dagen vast blijft zitten. Daarna wordt opnieuw bekeken of er genoeg gronden zijn om de man langer vast te houden.

Snelweg dicht

De politie rukte gistermiddag grootst uit om de verdachte aan te houden. Vanwege de politieauto werd de A2 korte tijd volledig afgesloten tussen Maarssen en Breukelen.
Van den Heuvel werd voor de veiligheid naar de dichtstbijzijnde politielocatie gereden. Dat was het gebouw van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen. Het politiegebouw werd vanwege de dreiging ook tijdelijk extra beveiligd.