Vandaag honderden extra plekken voor boosterprik in Jaarbeurs

© ANP
UTRECHT - Wie dit jaar nog een boosterprik wil en in aanmerking komt, kan mogelijk vandaag nog terecht bij de Jaarbeurs Utrecht. De GGD heeft op oudejaarsdag 750 extra plekken beschikbaar. Geïnteresseerden moeten dan wel een afspraak maken via het regionale callcenter van de GGD, laat een woordvoerder weten.
De extra capaciteit is er omdat de GGD vandaag genoeg personeel heeft. "Als we zien dat we genoeg ruimte hebben, zetten we extra slots open", laat de woordvoerder weten. Wie een afspraak wil maken, kan bellen met 030-6305400. Het geldt wel alleen voor mensen die in 1988 of eerder geboren zijn.
In de provincie Utrecht zijn er acht locaties waar mensen een coronavaccin kunnen krijgen. Naast Jaarbeurs Utrecht zijn dat de Expo Houten, Hoog Catharijne, Amersfoort Rijtuigenloods, Meander Medisch Centrum in Amersfoort en plekken in de gemeenten Nieuwegein, Veenendaal en Woerden. Daarnaast zijn er nog 21 andere locaties, maar die blijven tot in ieder geval 1 februari dicht. De GGD regio Utrecht besloot de locaties vorige week dicht te doen omdat alle medewerkers nodig zijn bij de grotere locaties.
De vaccinatielocaties in de regio zijn vandaag tot 17 uur open. In de loop van de middag meldde de GGD dat alle extra plekken vol waren.