Dolf Jansen maakt oudejaarsconference speciaal voor Utrecht

© ANP
UTRECHT - Cabaretier Dolf Jansen heeft een speciale oudejaarsconference voor Utrecht opgenomen. De voorstelling, die is gemaakt in samenwerking met de Stadschouwburg, is vanaf 30 december te zien op het YouTube-kanaal van de schouwburg.
Volgens de Stadschouwburg is het cadeautje voor de stad, omdat we nu opnieuw in quarantaine zitten en veel activiteiten niet door kunnen gaan. Jansen wilde daar graag aan meewerken, al was het alleen maar omdat hij de stad 'een warm hart toedraagt': "Ik kom er al dertig jaar lang elke week om het radioprogramma Spijkers met Koppen te maken. En de Stadschouwburg is één van de fijnste schouwburgen om te spelen. Daarnaast is het ook nog eens een hele fijne stad en ik heb altijd al gezegd dat FC Utrecht wat mij betreft één van de twee of drie mooiste clubs van Utrecht is..."
De voorstelling die hij in een kleine week tijd bij elkaar geschreven heeft gaat grotendeels ook over de stad. Over het verbrandde kunstwerk langs de singel bij het Centraal Museum, bijvoorbeeld, of over de roltrappen op het Jaarbeursplein. Het gaat in ieder geval niet over politiek en zo min mogelijk over corona.
"Ik heb al een oudejaarsvoorstelling gemaakt (Het Jansen Vaccin - red) en daar wilde ik zo min mogelijk uit gebruiken om dit een soort uniek karakter voor Utrecht te geven. Dat is geloof ik wel gelukt. Het raakt dus één of twee keer aan vaccinaties. De naam Hugo de Jonge valt wel, maar nauwelijks. Het gaat echt over wat de Utrechter heeft meegemaakt en wat ik daar als buitenstaander voor commentaar op lever."
De Utrechtse oudejaarsconference is vanaf 30 december 11:00 uur online te zien.