Twee jaar cel en contactverbod voor man die vriendin stelselmatig mishandelde en afperste

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
UTRECHT - De rechtbank Midden-Nederland heeft een 27-jarige man tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan 8 maanden voorwaardelijk voor het stelselmatig mishandelen en afpersen van zijn vriendin in Utrecht. De man werd er ook van verdacht zijn slachtoffer te hebben verkracht, maar daar is volgens de rechtbank niet genoeg bewijs voor.
De mishandeling en afpersing begon in 2015 toen de man bij de vrouw introk. Hij had geen eigen woon- of verblijfplaats en had ruzie met z'n ouders. Hij trok bij de vrouw in, terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. "Hij reageerde heel boos en hij accepteerde dit niet. Hij ging met dingen gooien, schreeuwen en mij ook slaan omdat hij dat niet accepteerde", verklaarde de vrouw in de rechtbank.
Uiteindelijk ging het slachtoffer overstag. De mishandelingen werden steeds erger. "Ik heb een keer een week niet kunnen lopen. Dat was toen heeft hij mij geduwd en toen ben ik op mijn stuit gekomen en toen had ik zo'n pijn dat ik niet meer kon zitten. Ik probeer te vluchten. Hij duwt mij tegen alles, tegen de deur, tegen de kast, hij sleurt mij ook overal door het huis", aldus het slachtoffer.

Afpersing

De man dwong het slachtoffer regelmatig om geld naar hem over te maken: "Hij ging naast mij staan en zei dat ik geld over moet maken. Hij bekeek steeds mijn bankrekening. Als ik geen geld overmaakte, ging hij van alles gooien en dan ging hij slaan. Hij bleef mij bellen en appen", aldus de vrouw. De dochter van de vrouw woonde ook in het huis en was getuige van de mishandelingen en afpersing
De mishandeling en afpersing kwamen aan het licht na een anonieme melding bij de politie van een goede vriendin van de vrouw, begin dit jaar. Volgens de meldster werd haar vriendin al jaren wekelijks verkracht door een jongen die tegen haar wil bij haar in huis woonde.Toen de politie contact opnam met het slachtoffer noemde zij haar vriend een monster. Nadat zij contact had gehad met een andere man, zou hij haar voor het eerst hebben geslagen
De man is eveneens veroordeeld voor illegale hennepteelt en het stelen van elektriciteit. Naast de gevangenisstraf heeft hij een contact- en locatieverbod gekregen en moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen.