Mitros wil huurders met cruciale beroepen in Utrecht voorrang geven

Achter Villa Jongerius komt een appartementencomplex.
Achter Villa Jongerius komt een appartementencomplex. © Mitros
UTRECHT - De bouw van de eerste nieuwbouwwoningen op het Defensieterrein in Utrecht heeft het hoogste punt bereikt. Woningcorporatie Mitros wil daar huurders met een vitaal beroep voorrang geven bij de toewijzing van appartementen.
"Denk aan leerkrachten, politieagenten, zorgmedewerkers en mensen in de kinderopvang", zegt woordvoerder Jolande Uringa. "Voor deze professionals die eigenlijk niet thuis kunnen werken is het belangrijk om dichtbij hun werkgever te wonen. Door ze voorrang te geven kun je hun belangrijke banen voor de stad behouden."
Het is voor het eerst dat Mitros werkt aan een woonconcept waarbij mensen met een cruciaal beroep voorrang krijgen op een betaalbare woning. Uringa benadrukt dat de intentie nog praktisch moet worden uitgewerkt.
De Generaal, een appartementencomplex met tachtig woningen.
De Generaal, een appartementencomplex met tachtig woningen. © Mitros
De Generaal, zoals het appartementencomplex gaat heten, bestaat uit drie delen, waarvan het hoogste deel zeven verdiepingen telt. De tachtig sociale huurappartementen worden energiezuinig en gasloos. Ook worden ze op zonnepanelen aangesloten. Na de zomer moeten ze worden opgeleverd. Het voormalige Defensieterrein achter Villa Jongerius is onderdeel van de nieuwe Merwedekanaalzone waar in totaal 10.000 nieuwe woningen worden gebouwd.