Kattenkerstwonder in Utrecht: doodgewaande poes Siera na jaren herenigd met baasje

© Liz
UTRECHT - Poes Siera, die al drie jaar vermist was in Utrecht, is herenigd met haar baasje. "Het is een kerstwonder."
Liz vond het dier in de omgeving van de Aldi aan de Amsterdamsestraatweg. "Ze was erg dun en in de war. Ik besloot na lang twijfelen haar mee naar huis te nemen. Ze bleek ongelooflijk hongerig en dorstig. Verder was ze rustig en heeft ze de hele nacht aan één stuk doorgeslapen."
De Utrechtse had er niet helemaal een goed gevoel over dat ze het dier mee naar huis had meegenomen. "Omdat ik bang was dat de kat misschien wel helemaal niet kwijt was. Ik heb natuurlijk wel rondgevraagd in de buurt en verschillende mensen zeiden dat de kat daar al meerdere dagen op straat zat."

Naar de dierenarts

Liz noemde de poes 'Berry' en ging een dag later met haar naar de dierenarts om te checken of ze een chip had. "Die had ze gelukkig en ze bleek een oudje te zijn: 16 jaar. Ook was ze best ver van huis, want haar baasje woont bij de Praxis achterin Zuilen. "We hebben haar baasje Sandra aan de lijn gekregen en die was enorm emotioneel. Ze bevestigde dat de kat al 'een tijdje' kwijt was, dus wij dachten misschien wel een hele week. Maar de kat bleek al drie jaar kwijt te zijn."
De kat, die Siera bleek te heten, herkende haar Sandra direct toen ze binnenkwam. Sandra kon niet stoppen met huilen. Ze laat desgevraagd weten dolblij te zijn dat haar huisdier na al die jaren terug is. "We dachten na dat ze overleden was. Siera is alleen wat mager, maar maakt het verder goed. Het is echt een kerstwonder."
"Wij zijn ongelooflijk blij dat we dit hebben mogen meemaken en een goede daad hebben kunnen verrichten", zegt Liz, die van het avontuur een vlog heeft gemaakt.