Universiteit Utrecht onderzoekt doodgereden wolf

© Politie Nunspeet, Elburg en Oldebroek
UTRECHT - Het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht gaat een wolf onderzoeken die gisteravond is doodgereden op de N310 bij Elspeet op de Veluwe.
Volgens de Zoogdiervereniging en BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder meer wolvenzaken bijhoudt, gaat het om een mannetje. De wolf zou een nakomeling kunnen zijn van de roedel op de Noord-Veluwe. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad het geval is. Het wolvenkadaver wordt nu naar het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht gebracht, waar sectie en verder veterinair onderzoek wordt gedaan.
Het is niet de eerste keer dat een wolf in Nederland wordt doodgereden. Van de zeven dode wolven die tot dusver in Nederland zijn gevonden, kwamen er zes aan hun einde door een aanrijding. Een andere wolf die in oktober bij het Gelderse Stroe werd gevonden, was doodgeschoten.
In Nederland verblijven nu wolven op de Veluwe, in Brabant en in Drenthe. De roedel op de Noord-Veluwe werd gevormd door de eerste wolven die in Nederland opdoken. Ook in de provincie Utrecht zijn de afgelopen jaren wolven gezien.