Feest voor winnaar van Jaarbeursactie naar volgend jaar verplaatst

Feest Winnaar Jaarbeursactie naar volgend jaar
Feest Winnaar Jaarbeursactie naar volgend jaar © RTV Utrecht
UTRECHT - Zolang er geen zicht is op het einde van de coronamaatregelen, kan het grote feest van de winnaar van de actie 'Win de Jaarbeurs voor 1 dag' van de Jaarbeurs en RTV Utrecht nog niet worden gepland. Alle hoop is nu gericht op het voorjaar van 2022.
Afgelopen zomer startte de winactie bij RTV Utrecht. Het einde van de coronamaatregelen leek in zicht en dat was een mooie aanleiding voor een bijzonder feest in de Utrechtse Jaarbeurs. Meer dan honderd mensen stuurden hun plannen in. Een zeskoppige jury van bekende Utrechters koos uiteindelijk voor drie genomineerden. Het publiek koos uit die drie voor ADSU, een samenwerkingsverband van zeventien zorgorganisaties in de provincie die met hun cliënten, familie en medewerkers een feestelijke dag willen organiseren.
Hun FUIF, 'Fantastisch Utrechts Inclusief Festival', heeft nog altijd niet plaats kunnen vinden. Het is niet mogelijk gebleken om een echt toegankelijk feest te realiseren, zolang de maatregelen er nog zijn. Helaas zijn die maatregelen het afgelopen jaar maar korte tijd minder streng geweest en bleef steeds de 1,5 meter regel van kracht.
ADSU heeft niet stil gezeten en is bezig geweest met het maken van plannen en het mobiliseren van de aangesloten organisaties. Maar de blijvende onzekerheid rond het verloop van de pandemie maakt het onmogelijk om nu een definitieve datum te bepalen. De hoop is dat de situatie komend voorjaar verbetert en dat er dan zicht komt op een moment waarop het feest alsnog kan plaatsvinden.