Een opvallend gezicht: 100 kerstmannen op de motor voor het goede doel

Stichting Máxima's Helden Kerstrit haalt geld op voor de kinderen van het Prinses Máxima Centrum
Stichting Máxima's Helden Kerstrit haalt geld op voor de kinderen van het Prinses Máxima Centrum © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
UTRECHT - Wie vandaag in Utrecht was heeft ze vast voorbij zien én horen komen, de meer dan honderd kerstmannen en -vrouwen op de motor. In een vrolijke stoet reden ze door de stad. De ludieke actie is georganiseerd om geld op te halen voor kinderen met kanker. De route ging van het Prinses Máxima Centrum naar de Mariaplaats in het centrum van de stad.
Meer dan honderd ronkende motoren trekken door de stad voor het goede doel
Organisator Stichting Maxima's Helden Kerstrit organiseert het hele jaar door acties om het centrum te steunen. De kerstrit is de climax van het jaar, met de tocht is al 22.500 euro opgehaald.
Het geld gaat naar activiteiten voor de jonge patiënten in het Prinses Máxima Centrum. Organisator Jelle Klein: "We willen met het activiteitenfonds mensen uit de dagelijkse ellende halen. En natuurlijk de kinderen een lach op hun gezicht bezorgen. Je kan bijvoorbeeld denken aan knutselen, kleuren, een theatervoorstelling. Waarbij het niet alleen gaat om de kinderen maar ook om broertjes en zusjes én de ouders. Want als je hier te maken hebt met een kind dat ziek is, dan zit je met het hele gezin in een rollercoaster."
Meer dan honderd kerstmannen en -vrouwen trekken door de stad
Meer dan honderd kerstmannen en -vrouwen trekken door de stad © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
Initiatiefnemer Maurizio Magnano begon in 2017 met de organisatie van de tocht. Ieder jaar doen er meer mensen mee. Maurizio: "Het zijn nu al 115 motoren, ik ben er heel blij mee."
Het is druk in de stad met winkelend publiek. Maar als de opvallende stoet langs rijdt, blijft iedereen toch even staan kijken. Op de Mariaplaats is het eindpunt van de kerstmannenrit. Daar zijn verschillende muziekoptredens en een DJ die kerstmuziek draait. Ook kan je daar geld doneren en met een kerstman op de foto, natuurlijk allemaal voor het goede doel.
Met het geld worden activiteiten georganiseerd in het Prinses Máxima Centrum
Met het geld worden activiteiten georganiseerd in het Prinses Máxima Centrum © RTV Utrecht / Caroline Geijsman