Grote controle na overlast stationsgebied Utrecht: 7 aanhoudingen en 325 bekeuringen

© politie.nl
UTRECHT - Tijdens een controle in het stationsgebied in Utrecht zijn gisteren zeven mensen aangehouden. Ook zijn er meer dan driehonderd boetes uitgeschreven voor verschillende overtredingen. De controle was een samenwerking tussen ondere andere de politie, de gemeente en ov-bedrijven.
De afgelopen weken zijn er meerdere incidenten in het gebied geweest. Zo was er een mogelijke aanranding en overlast van een groep dronken personen. "Dagelijks vinden duizenden en duizenden mensen in het stations gebied hun weg", laat de politie weten. Dat trekt ook mensen met minder goede bedoelingen aan. "Waardoor de leefbaarheid van dit gebied wordt aangetast."
De gemeente Utrecht erkent dat er meerdere incidenten zijn geweest. "De intensieve samenwerking tussen partijen zorgt ervoor dat deze incidenten snel worden aangepakt", laat de gemeente weten. "Zo is er gister een gezamenlijke actie gehouden waarbij zeven aanhoudingen zijn verricht en 325 bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder andere zwartrijden, rijden zonder verlichting, alcohol nuttigen, openbare dronkenschap en verkeersovertredingen."
Overlast is nooit helemaal te voorkomen volgens de gemeente, ondanks de inzet van vierhonderd camera's en fysiek toezicht van politie, boa's van de gemeente en particuliere beveiligers in Hoog Catherijne.
Tijdens een controle in een bus werden ook twee verdachten van een woninginbraak aangetroffen. Zij werden direct aangehouden.