Blinde vrouw (77) uit Utrecht tot twee keer toe beroofd in haar eigen huis: 'Insluiper had een jonge stem'

Utrecht - De politie zoekt getuigen van een overval op een blinde vrouw in Utrecht. Een onbekende man drong op dinsdagavond 30 november haar huis aan de Turkooislaan in de wijk Tolsteeg binnen.
Het 77-jarige slachtoffer wilde 112 bellen, maar hij pakte haar telefoon af. Daarna ging hij er met haar tas vandoor. De man nam ook de huissleutels mee, een blindengeleidestok, een braille typemachine en de afstandbediening van de tv.
Op donderdagavond 18 november was er al een kistje sieraden bij haar thuis weggenomen, onder meer een bijzondere hanger uit Egypte. Hoewel het slachtoffer dat niet zeker weet, denkt zij dat het om de zelfde dader gaat.

Impact is enorm

De politie heeft het huis van de vrouw van nieuwe sloten laten voorzien, maar de impact op haar is onverminderd groot. Agent Puck Heijting helpt het slachtoffer waar ze kan. Ze vindt het ongelofelijk hoe iemand het in zijn hoofd haalt een blinde vrouw in haar eigen huis te overvallen. "Het is heftig als zoiets in je eigen huis gebeurt. Dat is de plek waar je veilig moet zijn, altijd."
Omdat de blinde vrouw geen signalement kon geven, is er niets bekend over het uiterlijk van de dader. "Hij had wel een jonge stem volgens het slachtoffer, maar wat is jong? Dat kan iemand van 20, 30 of 40 zijn of iemand die sowieso een jonge stem heeft. We kunnen op dit moment dus nog weinig zeggen over degene die binnen is geweest", zegt agent Puck.
De zaak krijgt vanmiddag aandacht in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. De politie hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben opgemerkt op of rond de Turkooislaan op 18 november rond 20.00 uur of op 30 november rond 22.20 uur