Rijk steekt miljoenen in woningbouw Overvecht: 'Er is een hoop te doen'

© ANP
UTRECHT - Het kabinet draagt 13 miljoen euro bij aan woningbouw en een betere leefomgeving in de Utrechtse wijk Overvecht. Een aanvraag van de gemeente - met steun van de provincie - is hiermee toegekend. De financiële injectie komt uit de Woningbouwimpuls van het Rijk. Met deze regeling kunnen gemeenten een bijdrage krijgen voor het oplossen van het woningtekort in Nederland.
Utrecht wil samen met de provincie, corporaties en ontwikkelaars de komende tien jaar fors investeren in de projecten Overvecht Centrum, Ivoordreef, De Mix en de omgeving hiervan. Dit omvat ruim tweeduizend nieuwbouwwoningen. "Het gaat er met name om dat we meer betaalbare woningen realiseren, dus meer woningen in het sociale en middensegment", zegt wethouder Klaas Verschuure in een toelichting.

Aantrekkelijkere wijk

De vernieuwing moet ook leiden tot een betere mix aan woningen, een veilige omgeving, meer groen en een betere infrastructuur. De omgeving moet "uitnodigen om te bewegen en om elkaar te ontmoeten", laat de gemeente weten. "Met deze projecten maken we van Overvecht een prettigere en aantrekkelijkere wijk", aldus Verschuure.
Verschuure is blij met het geld. "Er is een hoop te doen in Overvecht en dat heeft onze volle aandacht, ook van de gemeenteraad. We willen Overvecht echt een impuls geven om een en ander te verbeteren. Volgende week ligt het voorstel daartoe ook bij de gemeenteraad."
Ook provinciebestuurder Rob van Muilekom is verheugd. "Bijdragen vanuit het Rijk zijn keihard nodig om in onze provincie tot voldoende betaalbare en toekomstbestendige woningen te komen."