Nog geen daling coronapatiënten in Utrechtse ziekenhuizen

© UMC Utrecht
UTRECHT - In de Utrechtse ziekenhuizen is de coronabezetting toegenomen.
Op de verpleegafdelingen en intensive care van het UMC, Sint Antonius, Diakonessenhuis en Meander Medisch centrum liggen nu 219 patiënten met covid-19. Afgelopen maandag waren dat er 197, op 30 november 227 en op 15 november 148. In de kliniek van de Utrechtse ziekenhuizen zijn nu 172 opgenomen en op de IC 47.
Door de inzet van militairen biedt UMC Utrecht sinds maandag hulp aan andere ziekenhuizen die het hoge aantal coronapatiënten niet meer kunnen bolwerken. Het Utrechtse ziekenhuis opende een tweede cohortafdeling, met medisch personeel dat voor de helft bestaat uit Defensiemedewerkers.

Meelopen

Vorige week begonnen de zestig militairen al met meelopen op de eerste corona-afdeling. Door de militaire artsen en verpleegkundigen als buddy te koppelen aan hun collega's van het UMC Utrecht heeft het ziekenhuis de personeelscapaciteit van de afdeling kunnen verdubbelen.
Defensie levert ook zogenoemde runners, verzorgers die de verplegers en artsen ondersteunen. Het zorgpersoneel draagt geen camouflagetenue, maar net als de medewerkers van UMC Utrecht witte kleding.