Extra boa in het Máximapark moet schapen behouden

© Jos Woning
UTRECHT - Burgemeester Sharon Dijksma wil een extra boa aanstellen die zich met name gaat richten op het Máximapark. Die toezegging deed de burgemeester tijdens het wekelijks vragenuur. Met die extra boa hoopt ze vandalisme en vernieling terug te dringen. Recent liet een schaapsherder weten zijn schapen uit het park weg te halen vanwege een lange reeks aan vernielingen van de hekken.
De vragen werden gesteld door Gertjan te Hoonte van de Utrechtse VVD. Hij stelt dat het al langer onrustig is in het park. Volgens Te Hoonte is het vertrek van de schapen slechts een klein voorbeeld: "Het zoveelste incident in korte tijd dat aangeeft dat er, zeker in de avond, overlast is in het park en dat daar naar onze mening onvoldoende grip op is." De VVD'er roept de burgemeester daarom op om actie te ondernemen om overlast te voorkomen. De partij vindt dat schapen een goede optie zijn voor groenbeheer.

Schaapsherder

Dijksma gaf aan dat de gemeente contact heeft gehad met de schaapsherder. Verder zei de burgemeester dat het park gevoelig is voor vandalisme en vernieling vanwege de vele uitvalswegen en ook vanwege de omvang van het park. Te Hoonte pleit daarom voor een permanente aanwezigheid van park-boa's, in een eigen kantoortje. Zover wilde Dijksma niet gaan, maar ze was wel bereid om één extra boa die kant op te sturen, "met een taakaccent op het Máximapark".
De burgemeester benadrukte dat zij de aanwezigheid van de schapen van groot belang vindt in het park. Samen met de aannemer die het park onderhoudt en de schaapherder wil de burgemeester in gesprek om te kijken of de schapen volgend jaar terug kunnen komen.