Utrecht vangt vluchtelingen op in hotel in de Voorveldse Polder

© Google maps
UTRECHT - Er komen tijdelijk extra opvangplekken voor asielzoekers in het pand van Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg in Utrecht. Daar kunnen volgens de gemeente voor maximaal zes maanden 350 vluchtelingen worden opgevangen.
Het pand bevat naast kamers ook een algemene ruimte voor activiteiten en ontspanning. Ook is er voldoende buitenruimte beschikbaar. De opvang op deze plek valt onder de regie en de verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, het COA. Het pand is nu voorlopig ook niet meer in gebruik als hotel.

Vergunning

Die organisatie heeft inmiddels afspraken gemaakt met de eigenaar van het pand. Ook de brandweer en de GGD hebben positief geadviseerd over het gebruik van het hotel als opvang voor vluchtelingen. Bij de beoogde opvanglocatie in het oude gebouw van Holland Casino liep het daar juist spaak. De Veiligheidsregio Utrecht wilde pas een vergunning geven na een ingrijpende verbouwing, maar daarvoor is geen tijd.
Het COA start deze week al met het aanpassen van de inrichting van het hotel. Zo worden er bijvoorbeeld stapelbedden geplaatst om de capaciteit uit te breiden. Het COA verwacht dat de vluchtelingen in de week van 6 december naar Utrecht komen.
Omwonenden en ondernemers in de omgeving van de Voorveldse Polder en Veemarkt zijn inmiddels geïnformeerd via een wijkbericht met daarin een uitnodiging voor een digitale informatieavond.