Henk Westbroek gaat toch niet gratis shoppen voor het goede doel

© ANP
UTRECHT - De ludieke actie waarbij Henk Westbroek een kwartier gratis zou mogen winkelen in de Albert Heijn voor de voedselbank, gaat niet door. Dat laat de Utrechtse zanger aan RTV Utrecht weten.
De Utrechtse zanger beklaagde zich eerder dat Albert Heijn zijn liedtekst had gebruikt op de scanners van de supermarkt. Daarop stond de tekst: 'Sinterklaas, wie scant hem niet', een verbastering van een liedtekst die Westbroek schreef voor zijn band Het Goede Doel. De bekende Utrechter vond dat niet chic omdat hem geen toestemming was gevraagd en hij ook geen compensatie kreeg.
De grootgrutter bood excuses aan en de teksten werden overal verwijderd. De zanger wist bovendien te bedingen dat hij een kwartier mocht komen winkelen voor de voedselbank. Maar de Albert Heijn komt daar nu toch op terug. "Het zou te druk worden in de winkel met mij erbij", laat de zanger weten.
Westbroek: "De voedselbank krijgt nog wel de 5 mille die ik naast de volle winkelwagen bedongen had. De Albert Heijn was ook bang dat als ik een halve kar zou vullen met chocoladeletters er voor andere klanten een chocoladelettertekort zou ontstaan."
De bekende Utrechter hoopt dat een andere winkelketen in het gat springt. "Misschien wil de Jumbo mij wel een winkelkans geven, want al met al gaat de voedselbank nu het schip in met een kar lekkernijen."