Henk Westbroek dwingt supermarkt op de knieën en mag gratis shoppen voor het goede doel

Archief.
Archief. © Clemens Rikken, ANP
UTRECHT - Henk Westbroek heeft supermarktketen Albert Heijn op de knieën gekregen. De grootgrutter stopt meteen met het gebruiken van een aangepaste liedtekst van de zanger. Die mag als goedmakertje ook een kwartier gratis winkelen voor de voedselbank.
Na een bezoek aan de supermarkt beklaagde Westbroek zich op Twitter over de tekst 'Sinterklaas, wie scant hem niet' die bij de zelfscankassa's werd gebruikt. De zin is een verbastering van een liedtekst die Westbroek schreef voor zijn band Het Goede Doel.
De bekende Utrechter vond het niet chic dat hem niks was gevraagd en dat hij geen compensatie kreeg. Daar komt dus verandering in. De supermarktketen heeft inmiddels excuses aangeboden, vertelt Westbroek telefonisch aan RTV Utrecht. Ook zijn de teksten overal verwijderd.
En de zanger wist er nóg iets leuks uit te slepen. "Ze vroegen hoe ze het goed konden maken. Dus ik dacht, weet je wat? Geef mij de allergrootste winkelwagen die ze hebben en die gooi ik dan in een kwartier vol met de allerlekkerste dingen die ze verkopen. Van champagne tot dure paté en dure Italiaanse salami. En dat gaat dan allemaal naar de voedselbank."