Vleutense sportclub DESTO hoopt op hulp van Tweede Kamer om toch te kunnen trainen

VLEUTEN - Sportclub DESTO uit Vleuten hoopt dat de Tweede Kamer niet akkoord gaat met de sluiting van sportfaciliteiten tussen 17.00 en 05.00. De nieuwe coronamaatregel gaat vanaf morgen in. Mocht er geen hulp komen uit Den Haag, dan ziet Frits Velthuijs, voorzitter van de voetbaltak van DESTO, het somber in.
"Dan staan we nu naar de laatste wedstrijden van dit jaar te kijken. Ik zou niet weten hoe we zonder training toch een voetbalcompetitie kunnen spelen."
Bij DESTO hoopt men toch te kunnen blijven trainen, ondanks de nieuwe coronamaatregelen.
De Nederlandse voetbalcompetitie zit in een rare spagaat. Vanaf morgen kan er na 17.00 niet meer getraind worden. Maar een wedstrijd spelen op zaterdag- of zondagmiddag, mag wel. Professionele sporters zijn uitgezonderd van deze regel.

KNVB

De KNVB besluit komende week of de amateurcompetitie wordt stilgelegd. De bond roept de Tweede Kamer op om de regel nog eens tegen het licht te houden. En dat is precies waar Frits Velthuijs ook op hoopt.
"Een paar weken geleden heeft de Tweede Kamer de regel van het controleren op een QR-code bij het sportpark teruggedraaid. Misschien dat ze dit nu ook terugdraaien. Het is voor ons ondoenlijk om de hele club voor 17.00 te laten trainen."

Reactie voetballers

De spelers van DESTO zijn niet bepaald blij met de nieuwe maatregelen, vertelt Sietse de With vlak voordat hij het veld oploopt. "Iedereen heeft werk of school. Iedereen is overdag al bezet. En het trainen moet toch doordeweeks gebeuren. Maar als ik zonder training een wedstrijd moet spelen, wil ik dat ook wel."
Een langslopende voetbalvader kan zijn onvrede maar lastig onderdrukken. "Dit is toch stom. Om corona te bestrijden hebben we een goed immuunsysteem nodig. Dat krijg je door gezond te sporten. En nu mag dat straks niet meer."

GVVV

DESTO is niet de enige club waar er wordt geworsteld met de nieuwe regels. GVVV uit Veenendaal, die in de hoogste amateurcompetitie speelt, verwacht dat de competitie snel stil wordt gelegd
"Ik ben voorstander van het stoppen van de competitie," laat voorzitter Loek Budding aan RTV Utrecht weten. "En dan 15 januari weer beginnen met de competitie."