Utrechtse wijk Rotsoord krijgt 56 nieuwe woningen

© Google Streetview
UTRECHT - Er komen 56 nieuwe woningen in de Utrechtse wijk Rotsoord, tegenover Tivoli De Helling. Het gaat om 47 twee- en driekamerappartementen en negen zogeheten atelierwoningen, waar huurders kunnen wonen en werken in één gecombineerd huurcontract. De gemeente hoopt dat Rotsoord hiermee "nog meer een creatieve hotspot wordt".
De woningen komen in een oud bedrijfspand, dat momenteel tijdelijk en anti-kraak wordt verhuurd aan een autobedrijf en aan een kleine keramiekfabrikant. Het merendeel van de woningen (60 procent) wordt via de vrije sector verhuurd, 40 procent zit in het segment middenhuur. Die laatste categorie is hard nodig om de doorstroom van huurders uit de sociale sector te bevorderen.

Vogels en vleermuizen

"In de Ruimtelijke Visie Rotsoord is de ambitie benoemd dat Rotsoord nog méér een creatieve hotspot wordt, met een menging van creatieve en culturele bedrijvigheid en wonen", zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). "Met dit plan komen we tegemoet aan die gedachte en er komt bovendien meer ruimte voor groen."
Dat kan omdat het nieuwe pand kleiner is dan het huidige pand. De ruimte die daarmee vrijkomt, wordt onder meer gebruikt voor meer beplanting. Aan het pand komen verblijfplaatsen voor vogels en vleermuizen.
De sloop- en bouwwerkzaamheden kunnen nog niet direct beginnen, omdat het bestemmingsplan van het gebouw eerst moet worden gewijzigd. Als alles volgens plan verloopt kan de bouw eind volgend jaar beginnen.