Tot 4 maanden cel voor 5 jeugdige Utrechtse drugsdealers

© RTV Utrecht
UTRECHT - De politierechter heeft vijf jonge drugsdealers veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De jongeren werden op 3 november tijdens een speciale actiedag van het OM op heterdaad aangehouden in de Utrechtse wijken Hoograven en Kanaleneiland. De drugs, het handelsgeld en de dealerbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.
Kijk de special van Bureau Hengeveld: Politie arresteert 15 drugsdealers
De actiedag vond plaats na een maandenlang onderzoek van het OM Midden-Nederland en was bedoeld om het dealen tegen te gaan. Met dit soort dagen wordt geprobeerd jongeren te weerhouden om de drugshandel in te gaan. "Jongens die nog kunnen kiezen, moeten weten dat dealen niet wordt bestraft met een taakstraf maar dat je maanden de cel in gaat", aldus de officier van justitie.
Het was niet voor het eerst dat een dergelijk actiedag tot veroordeling leidde. Op 1 november werden er vier jongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot tien maanden voor het handelen in drugs. Ook eind vorig jaar werden straffen tot tien maanden opgelegd aan een groep straatdealers uit onder andere Kanaleneiland.