dB's verhuist naar nieuwe locatie op steenworp afstand: 'Krabbel moet nog gezet worden'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De muzikale broedplaats dB's blijft in Utrecht. De nieuwe locatie is aan de Vlampijpstraat 63 en ligt op slechts 700 meter afstand van de oude locatie bij de Cartiusdriekhoek. De nieuwe locatie werd tot voor kort nog gehuisvest door partycentrum Perla Palace.
Afgelopen juni werd bekend dat dB's niet in het CAB-gebouw kon blijven door een plan van de gemeente om er 'een gezonde en levendige stadswijk' van te maken. Dit houdt in dat er 2800 woningen, een foodhal, een biologische supermarkt en een bassischool gebouwd gaat worden.

Formeel rond

dB's-eigenaar en oprichter Paul de Brabander gaf destijds aan dat er te veel knelpunten waren en dat een verhuizing beter was. Nu is bekend dat dat dus doorgaat, al moet het volgens De Brabander nog wel definitief worden afgerond. "De krabbel moet nog gezet worden."

Tevreden

Op de nieuwe locatie worden dB's (inclusief oefenruimtes en poppodium), Stichting Ruis, Studio Moskou en Roots Rock gehuisvest. De Brabander is tevreden met zijn nieuwe verhuizing: "Het is mooi in de buurt en het pand is groot genoeg."
De verwachting is dat het nog tot zeker na de zomer van 2022 duurt voordat dB's kan verhuizen.