Uitnodiging voor 'boosterprik' mobiele 80-plussers is onderweg

© ANP
UTRECHT - Mobiele 80-plussers in de provincie kunnen vanaf donderdag een uitnodiging voor hun boosterprik verwachten en zijn vanaf vrijdag welkom bij de GGD regio Utrecht. Ook voor zorgmedewerkers met patiëntencontact en volwassenen in zorginstellingen start eind deze week de derde ronde coronavaccinaties.
Dat betekent dat deze mensen bovenop de prikken die zij eerder kregen nog een vaccin kunnen krijgen, een zogenoemde 'booster', die moet helpen om de oplopende besmettingen en de toenemende ziekenhuisopnames in te dammen. Na de 80-plussers komen mensen tussen de 60 en 80 jaar aan de beurt.

Priklocatie

De hoogbejaarden die zelf naar een priklocatie kunnen komen worden door de GGD gevaccineerd. Het optuigen van grote prikstraten is deze keer niet nodig, zei vaccinatiemanager Maaike Schaap van de Utrechtse GGD vanmorgen op Radio M Utrecht.
GGD regio Utrecht over de boostervaccinatie
"Het fijne is dat we zo verspreid over de regio zijn. We hebben grote, vaste locaties in Nieuwegein, Woerden en Veenendaal. Ook naast de teststraat op het Jaarbeursterrein vaccineren we. En verder komen we wekelijks in bijna elke gemeente om dichtbij huis te prikken in theaters en sporthallen."

Genoeg medewerkers

Hoewel de Utrechtse GGD het erg druk heeft met de toeloop bij de coronatestlocaties en het beantwoorden van telefoontjes, verwacht Schaap dat de nieuwe vaccinatieronde geen logistieke problemen zal opleveren. "Voor vaccineren hebben we gelukkig nog genoeg medewerkers in onze pool, en die willen allemaal juist graag een bijdrage leveren aan de bestrijding van de pandemie."
Wanneer de volgende leeftijdsgroepen aan de beurt zijn wordt landelijk bepaald. "We verwachten dat de 60-plussers rond de jaarwisseling uitgenodigd zullen worden", zegt Schaap. "Maar ook dat gebeurt landelijk en alles hangt af van hoe snel het verloopt."